Som mor så sønn

elderly_womenMyndighetene i Israel informerte i dag om arrestasjonen av tre arabiske unge menn som blir siktet for angrep på to kvinner i 80-årene.

Det var om morgenen den 10. mars at fem eldre kvinner på spasertur i Jerusalem ble angrepet av to arabiske unggutter på 16 og 17 år. Etter å ha angrepet de forsvarsløse kvinnene med kniv stakk de to fra stedet. Den ene løp hjem, den andre gikk tilbake til skolen de hadde forlatt tidligere samme morgen. Den tredje av de siktede deltok ikke i selve angrepet. Han fikk etter det han forklarte, kalde føtter ved å tenke på at israelske myndigheter ville kunne komme til å ødelegge hjemmet hans om han skulle bli tatt.

To av kvinnene ble etterlatt på stedet for å dø, alvorlig skadd av knivstikkerne. De ble imidlertid reddet og bragt til sykehus, og det ble satt i verk en omfattende jakt på gjerningsmennene. Etter kort tid ble to arabere arrestert, mistenkt for ugjerningen, men ble etter kort tid løslatt, da det viste seg at de ikke hadde noe med hendelsen å gjøre.

Politiet fortsatte etterforskningen, og kombinert med god etterretning ble de skyldige tatt etter halvannen uke. For en uke siden ble dessuten mor til den ene av de to unge guttene arrestert av politiet i Judea og Samaria etter et forsøk på angrep med kniv.

Våpnene de brukte ble gjemt på en hemmelig plass. En av de to vendte så tilbake til gjemmestedet for å fjerne alle spor som kunne føre tilbake til dem.

De to guttene har også i avhør innrømmet å ha planlagt et nytt angrep, ettersom de så på knivstikkingen mot de to forsvarsløse pensjonistene som en “suksess”. Angrepet skal ha blitt planlagt via Whatsapp og Facebook Messenger.

Israel National News

Comments are closed.