Terrorist var palestinsk politimann

Mahmoud Abbas - en leder på overtid. Faksimile: The Tower

Mahmoud Abbas – en leder på overtid. Faksimile: The Tower

En terrorist åpnet i kveld ild mot vaktene som bevokter grensen mot de arabiske selvstyreområdene ved Ramallah. På israelsk side er det et lite samfunn som heter Beit El.

Tre personer ble skadet, en alvorlig. De tre ble bragt til sykehus i Jerusalem.

Det er arabiske medier som opplyste om at gjerningsmannen er en politimann ansatt i den palestinske selvstyremyndigheten.

Shai Elon i Beit El sier til Arutz Sheva at det nå er nødvendig å sende et klart budskap til araberne. Slik terror må få følger, nemlig at Israel annekterer Samaria og Judea, den såkalte Vestbredden.

Viseforsvarsminister Eli Ben-Dahan sier han slett ikke er overrasket over at terroristen var en politimann. “Jeg hørte at terroristen som utførte angrepet var fra de palestinske sikkerhetsstyrkene. For meg er dette ingen overraskelse. Jeg har sagt i lang tid at de palestinske selvstyremyndighetene ikke er noen løsning – de er en del av problemet”, sier han til avisen.

“De palestinske selvstyremyndighetene har oppfordret til mord i 23 år, i utdannelse og i medier. Det er et mål for dem å myrde jøder. Israel har derfor ikke noe annet valg enn å kutte forbindelsen med de palestinske selvstyremyndighetene,” sier han.

Avisen skriver videre at et økende antall ønsker disse selvstyremyndighetene nedlagt. De er ledet av en formann som sitter fem år på overtid etter at hans valgperiode gikk ut, og han nekter å holde nye valg. Myndighetene er involvert i terror, de avviser fredsforhandlinger, de nekter å anerkjenne Israel som jødenes hjemland, og de har også sviktet sitt folk ved at de milliarder som er gitt av verden for å bedre deres liv, aldri har nådd frem.

Comments are closed.